Frank Duboccage over het weer in de eerste week van de kerstvakantie: “Dat wordt de beste dag van de week, maar vanaf vrijdag verandert het weer”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Het is vandaag Kerstmis. Opnieuw geen witte Kerstmis dit jaar, maar wel een zonnige.

“Kerstmis is altijd een fijne tijd”, bedenkt weerman Frank Duboccage zich bij VTM-Nieuws. “Gezellig eten, cadeautjes uitdelen, het hoort er allemaal bij.”

“En ook het weer is in kerststemming. De regen zijn we kwijt en het blijft een langere periode droog. Het was vanochtend nog gevaarlijk op de weg. Lokaal was het glad met veel nevel, mist en laaghangende bewolking. Maar dat trekt weg en deze namiddag krijgen we overal de zon te zien. We gaan richting vijf graden.”

“Morgen krijgen we ongeveer een zelfde scenario. In de loop van de nacht kan er zich weer nevel of mist vormen. De mist kan aanvriezen en in de loop van de dag raakt het ochtendgrijs opgeruimd. In de namiddag komt dan de zon weer piepen. De temperatuur schommelt rond de 4 graden.”

“Donderdag komt er drogere lucht tot bij ons. Dan komt de zon al tevoorschijn vanaf de ochtend. Donderdag wordt de beste dag van de week met 5 graden. Vrijdag komt er meer bewolking tot bij ons. We starten met zon, maar die verdwijnt in de loop van de dag achter de wolken. Het is een overgangsdag naar bewolkte dagen. We krijgen zo’n 5 graden.”

“Vanaf volgende week stijgt de temperatuur naar 7 graden. Door de bewolking verdwijnt dan ook de nachtvorst.”