Paulien uit 'Thuis' zit al jaren in de put : "Mijn vriendengroep is daardoor kleiner geworden"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Tina Maerevoet, beter bekend als Paulien uit 'Thuis', zit al enkele jaren serieus in de knoop met zichzelf. Dat vertelt ze in Dag Allemaal. De oorzaak hiervan is door van de vader van Tina, Ludo. Drie jaar geleden stierf Ludo aan longvlieskanker.

"Ik merk dat heel onze familie toen een knak heeft gekregen", vertelt Tina. "In het begin was ik vooral kwaad, op alles en iedereen. Als ik bijvoorbeeld oudere mensen hoorde klagen, dacht ik: jullie léven tenminste nog, mijn papa is maar 62 geworden."

"Zijn dood voelde zo onrechtvaardig aan. Maar met kwaadheid los je natuurlijk niets op. Er kwam verdriet voor in de plaats. Maar wanneer je heel verdrietig bent, ben je niet meer de toffe die iedereen in z’n vriendengroep wil. En dat heeft mij lang onzeker gemaakt."

Tina zag haar vriendengroep slinken. "Zodra je verhalen niet meer altijd ‘jolig’ en ‘leuk’ zijn, voel je dat je mensen verliest, ja. Ik heb vrienden bij wie ik mijn hart kan uitstorten, daar niet van. Maar er zijn er ook die meteen verkrampen zodra je zegt dat je ’t even moeilijk hebt. Die niet weten hoe ze daarop moeten reageren."

"Ik heb mijn vriendenkring zien slinken. Maar dat heeft ook met mezelf te maken. Als je je niet goed voelt, heb je niet altijd zin om mee op stap te gaan. Zulk verdriet is ook iets wat je niet met iedereen kan delen, want lang niet iedereen wéét wat het is."