Karl Vannieuwkerke is duidelijk : "Ik heb het soms wel even gehad"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Karl Vannieuwkerke vindt het lastig dat mensen hem steeds aanspreken over het feit dat hij speekselklierkanker heeft gehad. Dat vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Ik weet, wanneer ik op weg ben naar dit interview, dat het daarover zal gaan. Maar als je ergens komt en je krijgt die vraag tien keer na elkaar, heb je het soms wel even gehad. Al zal ik iemand die z'n verhaal komt vertellen nooit afwijzen. Met de sport en met mijn werk is dat eigenlijk net zo."

"Door Caroline te leren kennen ben ik dit jaar terechtgekomen in een nieuw sociaal weefsel. Je ontwikkelt een nieuwe vriendenkring. Heb ik grote goesting om daar élke keer mijn verhaal te doen over 'Vive le Vélo'? Nee. Ik hoef daar niet de BV te zijn. Niet de journalist die op televisie komt. Ik wil daar gewoon 'het lief van Caroline' zijn."

"Nu, kom, het valt goed mee, hoor. Ik ben ook geen Koen Wauters. En daarbij: die beroemdheid, het is allemaal vergankelijk. Als je een jaar wegblijft van tv taant de ster heel snel. Dat hou ik altijd in het achterhoofd. Ik zie mensen die, eens ze van de beroemdheid proeven, compleet naast hun schoenen gaan lopen."

Dat is bij Karl niet het geval. "Dat is bij mij geen risico. Ik heb veel meer bewondering voor een wetenschapper die bezig is met kankeronderzoek en een doorbraak forceert, dan voor iemand die elke dag met zijn snuit op televisie komt. Het is ook 'maar' de entertainmentsector, hé. Sport verbindt en brengt troost, maar je verbetert er ook de wereld niet mee."