Theo Francken is duidelijk over Bo Van Spilbeeck: “Ik ga daar niet voor applaudisseren”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Als je een lijstje maakt van opvallendste personen van 2018 gaan daar ongetwijfeld de namen van politicus Theo Francken en die van VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck in opduiken.

Voor Bo was dit het jaar waarin ze eindelijk vrouw kon worden. Theo Francken was dit jaar de populairste politicus. Al heeft de politicus wel zijn bedenkingen bij de huidige gang van zaken.

Afgelopen zomer zei Francken nog dit. “Mannen die zich schminken, hun wenkbrauwen epileren, lingerie dragen en zwanger worden...Draait de wereld door of ligt het aan mij? Lang leve de man die ongein niet nodig heeft om zich goed te voelen.”

Het leverde Francken heel wat boze commentaren op en ook zijn partijvoorzitter Bart De Wever was niet te spreken over zijn uitspraken. “Ik wilde de holebigemeenschap zeker niet schofferen”, blikt Francken terug in Humo. “Van mij mag iedereen doen wat hij wil.”

“Voelt Bo Van Spilbeeck zich gelukkiger als vrouw? Voor mij goed. Maar die zaken krijgen zoveel aandacht alsof het lijkt dat iedereen moet applaudisseren.”