Koningin Mathilde enorm geschrokken: Haar visagist opgepakt door de politie

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koningin Mathilde is enorm geschrokken. Haar make-upartiest J.V. is gisteren opgepakt door de politie.

Hij werd op vraag van het Luxemburgse gerecht in Brussel opgepakt. Een hele dag lang werd hij ondervraagd door de politie. Hij wordt gelinkt aan een diefstal van de kroonjuwelen.

Luxemburgse speurders zijn gisteren speciaal naar Brussel afgereisd om het verhoor van J.V. bij te wonen. Zij proberen de dief te ontmaskeren die eerder dit jaar juwelen ontvreemd heeft in het paleis van groothertog Hendrik en zijn vrouw Maria Teresa in Luxemburg Stad. 

Er was geen braak bij die diefstal, vernam Het Nieuwsblad. De politie zou er ook vanuit gaan dat de diefstal werd gepleegd door iemand die wist waar de kroonjuwelen lagen.

de Brusselse visagist heeft niet alleen koningin Mathilde, koningin Paola en prinses Claire al geregeld geschminkt voor een event of fotoshoot, hij deed dat onder meer ook voor de vrouwen op het huwelijksfeest van de Luxemburgse erfprins Willem en de Belgische prinses Stéphanie in 2012. Ook het sporenonderzoek bracht elementen aan het licht waarbij J.V. gisteren uitleg moest geven.

J.V. ontkent alles. Hij werd later op de dag ook vrijgelaten.