Bijzonder pijnlijk voor Sven De Ridder wat zijn vader doet: “Ik heb het opgegeven”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Sven De Ridder (44) staat tijdens de kerstperiode op het podium. Hij speelt mee in het stuk ‘Krakers onder de kerstboom’.

Het is een stuk van zijn eigen bedrijf ‘Sven De Ridder Company’. Hij richtte dat bedrijf in maart op met Brik Van Dyck en Marc Punt. “Het was een serieus risico, maar de cijfers mogen er zijn”, zegt Sven bij TV-Story.

Sven speelde 36 jaar lang mee bij het theatergezelschap van zijn vader Ruud. “En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Er is veel nieuwe zuurstof in de plaats gekomen waardoor ik mij een gelukkiger mens voel. Ook heb ik veel positieve reacties gekregen van het publiek.”

VERZUURDE RELATIE
?
??????Intussen is de relatie met zijn vader nog altijd verzuurd. In zijn nieuwe boek zei vader Ruud dat zijn zoon Sven alleen maar denkt aan de erfenis. “Die fragmenten heb ik ook gelezen in de pers. Ik heb daar toen niet op gereageerd en ik ben dat nu ook niet van plan. Toen zijn autobiografie uitkwam, was ik in Malta voor de opnames van de lm Torpedo. Daar werd pas met scherp geschoten! En ondertussen zijn de mensen allang vergeten wat er verschenen is”, denkt Sven.

Komt er nog met Kerstmis nog een verzoening met zijn vader? “Tot vorig jaar heb ik dat ook geprobeerd, maar nu geef ik het op. Er komt toch geen reactie. Ik zal Kerstmis dus vieren met de familie met wie ik nog wel contact heb.”