Margriet Hermans maakt zich zorgen: “Het is gekomen sinds mijn operatie”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het verblijf van Margriet Hermans in ‘Die Huis’ was voor haar wel confronterend. Ze kreeg er te horen dat ze het lichaam van een 81-jarige heeft.

Margriet is zelf ook geschrokken van het resultaat. “Ik wist dat het niet goed was”, reageert ze gelaten in Het Nieuwsblad. “Ik dacht dat ik in de zeventig zou zitten, maar 81 is wel erg oud. Ik zoek geen excuses, maar ik was heel moe tijdens die opnames. Ik had heel hard gewerkt en had er een lange vlucht naar Zuid-Afrika opzitten.”

De zangeres liet zich ook opereren om zo van 148 kilo naar 74 kilo te gaan. “Ik ben niet meer het trekpaard van vroeger, al voel ik me best goed in mijn vel. Maar sinds die ingreep balanceer ik altijd op het randje van te weinig vitaminen en mineralen.” 

"IK DOE DAT VEEL TE WEINIG"
“En ik ben een slechte sporter, ik lees ­liever de krant dan naar de fitness te gaan. Ik zou de waarden van mijn bloed beter moeten controleren. In de zomer ga ik fietsen, maar bij dat koude grijze weer blijf ik liever binnen.” 

“Ik ga weleens wandelen met mijn man, maar te weinig. Vroeger bleef ik maar gaan, had ik tonnen energie. Die operatie heeft dat veranderd, vreemd ­genoeg. Niet dat ik de klok wil terugdraaien.” 

“Ik was veel te zwaar, dat was pas écht ongezond. Nu ben ik meer in conditie dan ­tijdens de opnames voor Die Huis, trouwens. Ik ben ook al bijna 65, er zit sleet op. Als ik 81 word, wil ik me voelen als een 64-jarige. Dat zou pas mooi zijn.”