VTM

Zeer droevig nieuws: Harry Francis uit ‘The Voice Senior’ is ongeneeslijk ziek

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Afgelopen vrijdag leerde Vlaanderen Harry Francis (64) kennen. Hij is een crooner in hart en nieren. Hij wordt nu al getipt als een mogelijke winnaar van ‘The Voice Senior’.

Voor Harry sloeg in 2012 het noodlot toe. Hij kreeg te horen dat hij lymfeklierkanker had. “Mijn ziekte is ongeneeslijk, maar ondertussen ben ik redelijk stabiel”, vertelt Harry in Gazet van Antwerpen. “Ik ben weliswaar snel moe en moet heel veel rusten.”

“Alleen al voor mijn vrienden en familie wou ik toch minstens nog een keer een show geven”, zegt hij. “Na lang repeteren kwam dat eerste optreden er in juni 2017. Het was een succes en ik kreeg er een enorme boost van. Ondertussen sta ik weer geregeld op het podium, onder andere met John Reels, die andere crooner uit ­Mechelen.”

HELMUT LOTTI
Harry kwam in ‘The Voice Senior’ bij Helmut Lotti terecht. Het is heel fijn om met Helmut samen te werken. Hij is een echte perfectionist, maar tegelijkertijd een gewone, vriendelijke mens.” 

“Ik heb heel veel bijgeleerd. We hebben onder andere aan mijn uitspraak van het ­Engels gewerkt. Omdat ik vooral optreedt voor oudere mensen, stelde hij me zelfs voor om mijn repertoire wat te vernieuwen. 'Waarom breng je geen nummer van Justin Timberlake, maar dan op jouw manier?', vroeg hij me. Maar er is mij nooit een nummer opgedrongen. Ik heb altijd zelf mijn repertoire mogen kiezen.”

“Het zou leuk zijn mocht ik terug elke week kunnen optreden. Op een podium staan geeft mij een echte boost. De adrenaline die ik daardoor krijg, is volgens de dokters zelfs goed voor mijn bloedwaarden. Mocht het ooit kunnen, dan zou ik zelfs nog graag een eigen nummer opnemen.”