We horen het Sabine Hagedoren liever niet zeggen: “Dat doet het allemaal nog kouder aanvoelen”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Video VRT
We kregen vandaag op de meeste plaatsen in ons land de zon niet te zien. Zo werd het een grijze maandag.

“Vandaag is er, net als gisteren, een schrale wind. Er is een windkracht van vier tot vijf. Dat doet het allemaal nog kouder aanvoelen”, zegt Sabine Hagedoren aan Radio 2. “Het werd vandaag 6 graden maar door die wind voelde het allemaal kouder aan. In de Ardennen kan er zelfs wat sneeuw vallen. Later zal het overal droog worden met vannacht temperaturen rond het vriespunt.”

“Morgen starten we met hetzelfde weer als vandaag. Richting de Franse grens kunnen er buien vallen en hoe meer naar de Nederlandse grens we gaan, hoe meer opklaringen er kunnen zijn. Als er een bui valt is dat een bui van regen en sneeuw in het zuiden van het land. Het wordt hooguit 5 graden. Dus nog kouder dan vandaag.”

REST VAN DE WEEK
“Woensdag zal het meestal grijs zijn met soms neerslag, maar dat zal vooral zo in het zuiden van het land zijn. Dat kan daar winterse neerslag zijn. Het wordt warmer met 7 graden. Ook donderdag is het meestal droog en wisselend bewolkt met opnieuw 7 graden.”

“Vrijdag mogen we brede opklaringen verwacht, maar in het weekend kan het wel gaan regenen. Het wordt dan nog wat zachter met temperaturen tot 9 graden.”