VTM

Josje staat op het punt om ingrijpende beslissing te nemen: “Het gaat voor mij heel moeilijk worden”

bron: Nina
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Josje Huisman is intussen al zeven maanden zwanger. Het is voor haar en haar vriend Clé aftellen geblazen naar de geboorte van hun eerste kindje.

Over Clé zegt Josje niet veel. “Ik praat niet zo graag over hem”, zegt ze in Nina. “Maar laat ik zeggen dat we er samen van genieten. En dat hij er ook helemaal klaar voor is. En dat we niet kunnen wachten. Dat onze paden gekruist zijn, is het beste wat me kon overkomen.”

NEDERLAND
Josje denkt ook na over een ingrijpende beslissing. “Er wordt nagedacht om terug naar Nederland te verhuizen. Maar er ligt nog niets vast. Ik denk wel dat ik dichter bij mijn familie wil zijn. Ik wil op hen kunnen terugvallen als ons kindje er is. Ik woon nu in Antwerpen en heb hier heel fijne vrienden, maar familie is toch belangrijk voor me.”

“Voorlopig blijven we nog even hier, ons kindje zal allicht ook in België geboren worden. Ik zal het toch moeilijk hebben om Antwerpen te verlaten. Ik had veel eerder moeten weggaan, dan was het vertrek minder lastig. Ik woon hier bijna tien jaar en ik ben het zo gewoon.”

“Anderzijds ben ik niet iemand die haar hele leven op één plek zal wonen. Verhuizen is altijd een beetje moeilijk. Maar ik zal weer makkelijk kunnen wennen in Nederland. Zoals gezegd: er is nog geen concrete planning. Ik laat het een beetje gebeuren.”