VTM

Sabine Hagedoren ziet iets veranderen op de weerkaarten: “Dat is geen goed nieuws voor de temperaturen”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: VRT
Het was vandaag opnieuw een regenachtige dag. Weervrouw Sabine Hagedoren ziet wat bewegen op de weerkaarten.

“Een golvende storing zorgt voor wolken en regen. Vanaf het westen wordt het later wel droger. In het centrum en het oosten is het grijs gebleven tot vanavond. In het binnenland bedroeg de temperatuur 13 graden, wat zacht is voor de tijd van het jaar. Ook komende nacht blijft het regenen. Het wordt een zachte nacht met tien graden”, zegt Sabine bij Radio 2.

“Morgen is meer wind. Er staat dan een wind van 50 tot 60 kilometer per uur. Er komen ook meer buien, voor het noordwesten van het land. Elders blijft het droog. Aan de kust wordt het zelfs zonnig."

“Vanaf woensdag en de rest van de week gaat de luchtdruk stijgen. Dat betekent een hele week zonnig weer. Woensdag zijn er nog wat wolken. Het wordt zo’n 14 graden. Donderdag weer mooi en zonnig. Het wordt opnieuw 15 graden.”

“Vrijdag krijgen we iets vochtigere lucht over ons heen. Dan zijn er iets meer wolken. Of we de zon gaan zien, blijft een vraagteken. Het wordt wel koeler met 9 graden. Zaterdag wordt het 8 tot 12 graden. Zondag is er veel zon en dat zal ook maandag zo zijn. De temperatuur daalt wel verder weg. Maandag nog zo’n 7 graden met een wind. Dat gaat fris aanvoelen. Dat zijn wel de normale temperaturen voor de tijd van het jaar.”