VTM

Dit gaat Bart De Pauw graag horen: ‘Om deze reden zal het niet tot een proces komen’

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Pauw weet nog steeds niet waar hij van beschuldigd wordt. Hij vroeg de getuigenissen van de vrouwen op bij de VRT, maar die weigerde.

Het is ook wachten tot het onderzoek afgesloten wordt. Pas dan weten we wat de beschuldigingen zijn aan het adres van Bart. Het is het parket van Mechelen die de eindvordering moet doen. Daaruit moet blijken of het parket van mening is dat De Pauw een misdrijf heeft gepleegd of niet, en of het parket hem al dan niet voor de rechtbank wil slepen. Dan weten ook de slachtoffers waar ze aan toe zijn. Mogelijk wacht het parket op de beslissing van de KI over de verzegelde enveloppen alvorens zijn definitieve standpunt in de zaak kenbaar te maken, merkt Het Laatste Nieuws op.

De kans dat het proces gaat komen is erg klein. Dat is ook niet wat de vrouwen willen die hem aanklagen. Ze willen gewoon aankaarten dat dit niet kan. Als het tot een proces komt zullen ze sowieso ook in de belangstelling komen te staan en dat willen ze absoluut vermijden. Zij zijn dus ook niet geholpen met een proces.