VTM

Kristel krijgt het maar niet uit haar hoofd: “Ik wil dat meer loslaten want het was echt heftig”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kristel Verbeke (42) heeft al moeilijke momenten in haar leven achter de rug. Ze verloor haar twee zussen op korte tijd en ook in haar jeugdjaren had men bij Kristel niets te veel.

De ouders van Kristel hadden het niet breed. “Een volle koelkast was inderdaad nooit een evidentie”, legt Kristel uit in TV-Story. “Over elke uitgave was er discussie. Er was geld voor een winterjas, maar niet voor twee. Dus het moest vooral een warme zijn in plaats van een mooie.”

“Op onze kamer mocht de verwarming niet de hele tijd opstaan. Ik moest van jongs af aan heel bewust met centen omgaan en dat leer je als volwassene niet af. Soms zou ik dat wel wat meer willen loslaten.”

SCHEIDING
Op haar dertiende gingen Kristel haar ouders uit elkaar. Kristel besloot om bij haar vader te gaan wonen. “Dat was vooral uit financiële en praktische overwegingen”, zegt ze. “Zo had elke ouder één kind - mijn oudste zus woonde bij mijn oma. Nu zou het ondenkbaar zijn om broers en zussen van elkaar te scheiden. Gelukkig maar, want ik had het daar destijds lastig mee.”

“Ik was eenzaam. Papa was truckchauffeur en werkte twee dagen lang. Mama kwam wel regelmatig langs en om de twee weken verbleef ik een weekend bij haar, maar dat is niet hetzelfde. Een scheiding is toch wel heftig. Je wordt je wel veel bewuster van wat anderen normaal vinden. Daarom vond ik dat een verhaal over scheiding niet mocht ontbreken in mijn boek.”