VTM

Jacques Vermeire is er nog steeds niet goed van: “Pure horror, het ergste wat ik ooit in mijn leven heb moeten doen”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jacques Vermeire zag een dramatisch einde komen aan zijn relatie met Muriël. Ze stierf aan kanker. Jacques heeft toen bange momenten beleefd.

“Ik weet nog dat we met haar en mijn kinderen op vakantie gingen met een camionette naar Zuid-Frankrijk. Ik raad mensen met kanker aan te blijven reizen, anders stopt je leven”, zegt Jacques in Dag Allemaal. “Maar plots viel Muriel onderweg in een coma. Ik heb toen naar een bevriende oncoloog gebeld en besloot terug te keren naar België.”

“Dat was pure horror, het ergste wat ik ooit in mijn leven heb moeten doen. Ik denk niet dat ik dat opnieuw zou kunnen. De kinderen waakten over Muriël en gaven haar op advies van de dokters de nodige medicijnen. We stopten niet om te eten, enkel om te plassen. In Bourgogne belandden we in het zwaarste onweer dat ik ooit gezien heb. Iedereen stond stil op de snelweg en ik laveerde daartussen".

"Toen we elf uur later terug in België kwamen, zeiden de dokters dat Muriël allicht die nacht zou overlijden. Ze heeft uiteindelijk nog acht maanden geleefd en we hebben nog mooie momenten beleefd.”