VTM

“Ik heb het moeilijk met Kat Kerkhofs, het is er zo over wat ze doet”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kat Kerkhofs neemt deel aan ‘Dancing With Stars’. Ze is nog steeds in de race. Voor haar deelname stelde Kat wel haar eisen.

Ze wilde alleen maar dansen met een danspartner die voor mannen is. Op die manier hoopt ze thuis problemen te voorkomen met haar man Dries Mertens. “Natuurlijk is dansen enorm lichamelijk, en je ongeremd kunnen smijten is het einddoel”, weet dansleraar Davy Brocatus, jarenlang jurylid in ‘Sterren Op de Dansvloer’ in Dag Allemaal. “In dat opzicht kan ik Kat wel begrijpen.”

“Veel mensen hebben bij dansen een fysieke connotatie, die vaak seksueel getint is. Je moet je aura opgeven en iemand anders in je zone toelaten, fysiek en emotioneel. In het dagelijks leven laat je iemand nooit zo dichtbij komen. Maar zo’n danscoach is wel op en top professioneel.”

“Al kunnen er natuurlijk altijd gevoelens ontstaan. Dansen is in de eerste plaats een sport, een kunst zelfs. Om dan per se naar een homo te vragen, vind ik er toch een beetje over”, gaat Davy verder. “Alsof elke hetero acteur of actrice die een rol aangeboden krijgt, zegt: ‘Geen hetero als tegenspeler hé, want anders word ik verliefd’. Natuurlijk kan dat gebeuren, maar ’t is eerder uitzondering dan regel.”