Sabine Hagedoren over morgen: "Er kan heel wat sneeuw vallen, het gaat ook heel veel regenen en er is nog meer op komst"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: VRT
Het was vandaag goed koud buiten. En morgen krijgen we ook nog eens heel veel regen over ons heen.

"Het was vandaag een erg frisse dag. We zitten in de koude lucht, hé. De termperatuur steeg in Brussel tot 7 graden en 8 graden in de kuststreek. Door de wind voelde het nog kouder aan", stelt Sabine Hagedoren vast bij Radio 2.

"Volgende nacht zijn er wolken. In de loop van de nacht verwachten we ook regen, veel regen. Er kan zo'n 10 liter water vallen per vierkante meter. Tegen morgenochtend regent het overal. Ten zuiden van Samber en Maas kan het dan ook gaan sneeuwen. Er zal zo'n 5 à 6 centimeter sneeuw vallen die ook nog eens tijdelijk blijft liggen. Het is vooral in het zuiden van het land. Bij ons gaat het heel veel regenen."

"Morgennamiddag gaat het ook harder gaan waaien. We krijgen dan een windkracht zes. Dan kunnen er rukwinden zijn tot 80 kilometer per uur. Het wordt zo'n 11 graden. In de nacht van dinsdag op woensdag wordt het droger en gaan de wind luwen."

REST VAN DE WEEK
"Woensdag starten we droog maar in de loop van de dag kan er lichte regen vallen in het westen van het land. De temperatuur gaat naar zo'n 10 graden. Dat zijn meer normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat zal overigens ook zo op donderdag zijn. Vrijdag wordt het vaak bewolkt met kans op een spatje regen." 

"Zaterdag steekt de wind opnieuw een tandje bij en kan het ook gaan regenen. Zondag wordt het rustiger en droger. Tegen maandag vergroot de kans op regen. De herfst is begonnen."