VTM

Ook KMI waarschuwt vreest het ergste voor morgen: ‘Vermoeden dat dit kan gebeuren’

bron: KMI
door: PMN
Er komt vreselijk slecht weer onze richting uit. Dat mogen we nu stilaan toch wel stellen. Na weerman Frank Deboosere waarschuwt ook het KMI voor het weer dat ons morgen te wachten staat.

Morgen wordt de slechtste dag van de herfstvakantie. Er komt veel regen onze richting uit. Die gaat ook nog eens gepaard met een stevige wind. Het KMI waarschuwt met code geel. Dat betekent dat wateroverlast mogelijk is.

‘Dinsdag verplaatst er zich net ten oosten van ons land een depressiekern. De eraan verbonden storing is zeer actief en zij veroorzaakt veel regen over ons land (en in het zuiden van het land tijdelijk ook winterse neerslag). We verwachten in vele streken neerslaghoeveelheden tussen 20 en 30 l/m² of plaatselijk zelfs meer’, waarschuwt het KMI.

‘Door de aanwezigheid van koude hoogtelucht verwachten we tijdelijk winterse neerslag over het zuiden van het land. Deze neerslag valt als smeltende sneeuw of zelfs sneeuw die op de grond een sneeuwdek kan vormen. In de provincie Luik kan dat oplopen tot 6 centimeter sneeuw.'

Tags kmi