VTM

Vergiftigde zanger Andrei Lugovski vreest het ergste: “Ik denk dat het nog niet voorbij is"

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Andrei Lugovski werd begin dit jaar vergiftigd. De zanger zweefde maanden tussen leven en dood. Het is een wonder dat hij momenteel zo goed aan het herstellen is.

Andrei werd vergiftigd met thallium, een stof die in rattenvergif zit. Hoe die stof in zijn lichaam terechtkwam, is nog niet duidelijk. Tegenwoordig kan hij al terug lopen, weliswaar met een stok. Het is in ieder geval al een heel grote vooruitgang. “Het is precies alsof men een mes in mijn voeten steekt, zo’n pijn doet dat”, legt de zanger uit bij VTM-Nieuws.

Alle organen waren bijna uitgevallen. “98 procent was aangetast”, zegt hij. “Alles, letterlijk alles, spieren, ogen, oren, tanden, haren. Mijn haren zijn uitgevallen.” De dader die het rattenvergif toediende aan Andrei, loopt nog steeds vrij rond.

Het boezemt de zanger heel wat angst in. “Dat maakt mij zenuwachtig en ook bang”, gaat Andrei verder. Hij vreest dat de dader opnieuw zal toeslaan. “Ik heb van God een tweede kans gekregen, hopelijk zal het niet eindigen. Wanneer ik weer ga zingen? Daar kan ik nu nog geen antwoord op geven. Dat weet ik zelf ook nog niet.”