Frank Duboccage ziet het somber in:” Geen goed weer in de herfstvakantie, deze dag wordt er zelfs één om snel mogelijk te vergeten”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
De herfstvakantie is begonnen. Maar op goed weer gaan we jammer genoeg niet moeten rekenen.

"Het is de zonnigste oktobermaand in 30 jaar. Als we nog enkele uren meer zon krijgen wordt het zelfs de zonnigste oktobermaand sinds het begin van de metingen in 1833", vertelt weerman Frank Duboccage bij VTM-Nieuws.

"Vandaag is het land in twee gesplitst. Aan de kust kunnen er buien vallen. Hoe meer je naar het oosten gaat, hoe droger het wordt. Daar krijgen ze zelfs de zon te zien. De temperaturen hebben het wel moeilijk met 8 graden."

"Morgen wordt een koude dag met een gure wind uit het noordoosten. We gaan overdag wel richting 8 graden, maar de gevoelstemperatuur zal een stuk lager zijn. Het blijft wel droog."

"Maandag krijgen we ook nog te maken met die bewolking. Links of rechts kan er een spat regen vallen. Na de middag gaan we wel af en toe een opklaring krijgen. Dinsdag wordt een dag om snel te vergeten met regen en wind. Woensdag wordt het wel iets beter. Het kan dan tegen de avond wel lichtjes gaan regenen."

"Dan stijgt de temperatuur ook weer naar 12 graden. Dat zal ook de temperatuur zijn voor donderdag en vrijdag. Het weer laat het wat afweten in de herfstvakantie."