“Logisch dat koningin Mathilde geschrokken is na wat die man deed. Hij had zich beter moeten informeren”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip en koningin Mathilde vertoeven momenteel in Portugal. Ze zijn daar op staatsbezoek.

Het hele bezoek zal zo’n drie dagen duren. De koning en de koningin brachten gisteren een bezoek aan het presidentieel paleis Belém. Daar tekenden ze het gulden boek. Opvallend is dat de koning tekende met Philippe, hoe zijn naam geschreven wordt in het Frans.

De Portugese president Marcelo Rebelo begroette het vorstenpaar bij hun aankomst. Hij deed koningin Mathilde goed schrikken door haar een handkus te geven. “Logisch dat ze geschrokken is”, merkt etiquettespecialist Kevin Strubbe op in Het Nieuwsblad.

“De handkus is iets van lang vervlogen tijden. Of van in de sprookjes. Het is een begroeting die zelfs bij de adel zo goed als verdwenen is. Al is het ook geen grote blunder van de Portugese president.”

“Maar hij zich beter moeten informeren over hoe hij onze koningin het best kon ontvangen. Dat kon op een veel simpelere manier. Een gewone handdruk had al volstaan.”

Het is niet de eerste keer dat de Portugese president iemand op een vreemde manier begroet. Toen hij op bezoek ging bij Donald Trump, pareerde hij een uitbundige handschake van de president door hem een korte ruk aan zijn arm te geven.