VTM

Lena, de jongere vriendin van Herman Brusselmans, neemt schokkend besluit: “Als dat gebeurt, pleeg ik zelfmoord en dat meen ik echt”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Als zijn vriendin Lena (27) het eist, dan wil schrijver Herman Brusselmans (61) wel eens nadenken over een kind. Maar kind of niet, de twee zijn zeer gelukkig met elkaar.

De twee hebben al heel wat commentaar gekregen op hun relatie. “Drie jaar geleden was Herman 58 en ik 25. Nu ben ik nog steeds 25 en is Herman er 61. Terwijl ik ook ouder aan het worden ben. Ik ben nu 27 jaar”, steekt Lena van wal in Humo.

“Dat is het frame waarin ik en Herman worden gezet: de oude man met het meisje dat net van de schoolbanken komt. Het komt bij niemand op dat ik misschien ook ouder wordt. En altijd hangt daar dan weer de veronderstelling aan vast dat ik het voor Herman zijn geld zou doen. Terwijl financiële onafhankelijkheid bij de vrouw net heilig is voor mij.”

_____________________
"De kans is groot dat ik na Herman zijn dood zelfmoord pleeg. En ik meen dat echt. Hoe zou ik dat kunnen overleven? Herman is mijn man en niemand anders."
Lena, vriendin Herman Brusselmans

Lena heeft ook een drastisch besluit genomen. “De kans is groot dat ik na Herman zijn dood zelfmoord pleeg”, schokt de Nederlandse. “En ik meen dat echt. Ik heb nog wel enkele familieleden en vrienden die het de moeite maken om verder te leven, maar het zou toch een stuk moeilijker worden als Herman er niet meer is.”

“Nee, ik zie niet in hoe ik na zo’n mooie, heftige relatie alleen verder zou kunnen. Hoe zou ik dat kunnen overleven? Voor mij is dat niet eenvoudig want Herman is mijn man. Niemand anders. Hij is diegene met wie ik altijd samen wil blijven.”