VTM

Jacques Vermeire heeft spijt: “Het had anders kunnen lopen maar net op dat moment is hij overleden”

bron: Joe
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews/Medialaan
Jacques Vermeire is op dit moment misschien wel de grootste comedian in Vlaanderen. Al had het in zijn leven ook helemaal anders kunnen lopen.

Jacques zijn grote droom was om muzikant te worden. “Ik was zanger in de Nederlandstalige groep Kabiaar, mét humor”, citeert Het Nieuwsblad, Jacques Vermeire zondagmiddag op radiozender Joe. “Wij traden op in de jaren ’70 in voorprogramma’s van wat kleinkunstartiesten.

En ze hadden ambitie. “Ja! Als ik had moeten kiezen, had ik wereldberoemde zanger willen worden. Hans Kusters produceerde ons nummer ‘Denk Aan Mij’ en wilde van Kabiaar een topgroep maken. Jammer genoeg zijn we nooit doorgebroken.” 

“Maar een solocarrière was wel bijna gelukt, want Wim Decraene wou voor hij overleed, een volledige plaat maken met mij. We hebben daar gesprekken rond gehad, maar toen is hij jammer genoeg overleden en is dat niet meer kunnen doorgaan.” 

“Ik ben niet kwaad, want in de humor is het wel gelukt.” Jacques Vermeire heeft nog altijd sympathie voor boy bands. “Ik ben zot van jongensgroepen en de clip ‘I Want It That Way’ van The Backstreet Boys is formidabel.”