Wielertoerist Jacques (74) komt om het leven na dramatisch ongeval met tractor: “Z’n kleinzoon was z’n oogappel, bijzonder unfair dat het zo moet eindigen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: YouTube
Gisteren was er een dodelijk ongeval in Ardooie. Een groep wielertoeristen werd er aangereden door een tractor.

Het dodelijk slachtoffer is de 74-jarige Jacques Lenez. Jacques en zijn kompaan Guido (67), die nog steeds vecht voor zijn leven, kwamen onder de tractor terecht. De vier overige wielertoeristen konden het gevaarte ontwijken.

Lieve Boute (70) en haar zoon Bart Lenez (46) zijn diep geschokt door het overlijden van Jacques. “Papa heeft in zijn leven vele tienduizenden kilometers gefietst”, zegt zoon Bart aan Het Laatste Nieuws. 

"ALS HET KON, SPRONG HIJ ALTIJD OP ZIJN FIETS"
“Als het even kon, sprong hij op zijn fiets, ook om boodschappen te doen. Hoe het nu verder moet, weten we even niet. Dit komt zo onverwacht.”

“Papa bruiste van energie en had zoveel plannen. Op z’n 52ste ging hij al met pensioen, na een herstructurering bij machinebouwer LVD. Maar geen dag heeft hij zich sindsdien verveeld, zeker niet sinds z’n kleinzoon Maxim, z’n oogappel, in ons leven kwam. Het is bijzonder onfair dat dit mooie verhaal nu moet eindigen.”