Man haalt zijn jachtgeweer boven en schiet dan zijn eigen buurman neer om zeer pijnlijke reden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op de hoek met de Keylandstraat en de Groenstraat in Nederhasselt was er zondagavond een schietincident. Het nieuws raakte nu pas bekend.

Rond 19.30 uur was C. bezig aan zijn camionette op de wei. Plots zag de buurman wat bewegen. Hij meende een dief te hebben gezien. De man haalde zijn jachtgeweer boven en begon op de man aan de camionette te schieten.

Het slachtoffer werd niet rechtstreeks geraakt maar via de camionette kwamen er verschillende hagelbollen in zijn gezicht terecht. De buurman had al snel door dat hij een verschrikkelijk blunder had begaan. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen alweer thuis.

“Alles draait hier om een groot misverstand. Mijn broer en zijn buurman zijn al jaren vrienden en hadden nooit problemen. Dat blijkt ook uit het feit dat hij na het incident direct begon te huilen en zich meermaals kwam excuseren”, aldus Inge E., zus van het slachtoffer, aan Het Laatste Nieuws.

"HIJ HAD DOOD KUNNEN ZIJN"
Haar broer wil niet reageren op de feiten. “Hij heeft wel geluk gehad dat hij direct kon schuilen achter zijn camionette. Liep hij midden in de weide, hij was misschien dood geweest”, klinkt het. “Hij moest gisteren wel een operatie ondergaan om een hagelbolletje dat onder zijn oog zat te verwijderen, maar verder komt hij er nog goed van af en kan hij ook nog zijn job als kraanman uitoefenen.” 

Het parket vervolgt de vijftiger voor poging tot doodslag. “Het parket stelde ook een wetsdokter en een wapendeskundige aan om de omstandigheden te onderzoeken”, aldus Caroline Jonckers van het parket.  

Tags ninove