VTM

VTM trekt conclusies over nieuwsuitzending van gisteren: “Dit stellen we vast”

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Het was gisteren een drukke dag op de redactie van VTM-Nieuws. Het was immers verkiezingsdag.

Vandaag raken niet alleen de nieuwe coalities bekend maar ook de kijkcijfers. Bij VTM is men bijzonder tevreden over de behaalde kijkcijfers.

“Zowel op tv als online is VTM NIEUWS flink gegroeid met zijn verslaggeving rond de gemeenteraadsverkiezingen. Bijna 1,7 miljoen mensen keken gisteren naar STEM 2018, de verkiezingsmarathon van VTM NIEUWS die om 08.00 startte en zowat de hele zondag duurde."

"Dat zijn maar liefst 150.000 kijkers meer dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen van 2012. De piek zat om 20.00 toen in Antwerpen alles werd klaargemaakt voor de overwinningstoespraken van Bart De Wever en Wouter Van Besien”, luidt het.

Gemiddeld keken mensen zondag 1u11 min naar STEM 2018, een fikse groei vergeleken met 2012 toen kijkers gemiddeld 30 minuten op VTM afstemden.  “We hebben meer kijkers, en ze hebben langer gekeken. VTM NIEUWS is gegroeid. We hebben zwaar ingezet op onze grootste live-operatie ooit. Onze aanpak om overal in Vlaanderen live te zijn waar het nieuws te rapen was, heeft duidelijk vruchten afgeworpen”, zeggen Nicholas Lataire en An Goovaerts, hoofdredacteurs VTM NIEUWS.