VTM

Weerkaarten verrassen iedereen: Dit weer wordt het vandaag

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Het wordt vandaag niet het weer dat al een hele week is aangekondigd. Dit weer staat er ons vandaag te wachten.

“Afgelopen nacht is de temperatuur niet onder de 15 graden gedaald”, merkt David Dehenauw op bij VTM-Nieuws. “Dat is de maximum temperatuur overdag voor deze periode van het jaar. Dat wijst wel op het uitzonderlijke weer.”

Een hele week werd aangekondigd dat het vandaag fel zou regenen, maar dat blijkt niet zo te zijn. “Het wordt morgen opnieuw een mooie dag”, gaat de weerman verder. “Aan de kust kunnen er in de vroege avond wel wat wolken zijn, maar het blijft droog. Het wordt opnieuw heerlijk weer met 25, lokaal zelfs 26 graden. Dat zijn normaal temperaturen voor juli en augustus.”

OOK VOLGENDE WEEK ZOMERS WEER
“Normaal gezien zou er vandaag een storing over land komen, maar die heeft wat uitstel gekregen. Maandag is er op sommige plaatsen een bui mogelijk. Het wordt voor begin volgende week niet makkelijk om het juiste weer te voorspellen want de computers wisselen snel. We gaan er wel vanuit dat het overwegend droog blijft met zonnige perioden. En de temperatuur stijgt weer naar 20 graden en meer. Woensdag kan er een lokale bui zijn.”

“In de tweede helft van volgende week gaat het wel wat meer afkoelen. Dan krijgen we zo’n 16 graden, wat meer normaal is voor de tijd van het jaar", besluit de weerman.