Killerclown maakt meisje (16) doodsbang: “Het is verschrikkelijk wat er daarna gebeurde”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
We naderen Halloween en tegenwoordig is dat ook een periode dat je moet uitkijken op straat. Er lopen weer killerclowns rond.

Dinsdagavond is een 16-jarig meisje in het Nederlandse Nieuwegein slachtoffer geworden van zo’n killerclown. Omstreeks 21 uur reed de zestienjarige Cheyenne samen met een vriendin nabij de skipiste van Nieuwegein naar huis na het paardrijden toen er plots een killerclown opdook.

Die liep het jonge meisje en haar vriendin achteraan om ze zo op stang te jagen. Eén van hen schrok zo erg dat ze op de vlucht sloegen en omvielen met de scooter, citeert Het Nieuwsblad de moeder bij de Telegraaf.

______
"Mijn dochter moest naar het ziekenhuis. Hoewel ze een helm droeg, is haar arm gebroken, zijn haar jukbeenderen gebroken, heeft ze een hersenschudding en veel schaafwonden."
Moeder Judy

Gelukkig was er ook een vriendin in de buurt. Zij belde meteen de hulpdiensten. “Mijn dochter moest naar het ziekenhuis. Hoewel ze een helm droeg, is haar arm gebroken, zijn haar jukbeenderen gebroken, heeft ze een hersenschudding en veel schaafwonden. Ze kan zich nauwelijks wat herinneren. Het is echt verschrikkelijk, ook voor haar vriendinnetje”, vertelt moeder Judy geëmotioneerd.

De killerclown blijkt een jonge man te zijn maar die ontkent alles. "Hij zegt zelf dat het ging om een grap onder vrienden. Hij wilde hen laten schrikken en zegt dat hij het meisje niet eens heeft gezien”, aldus woordvoerder Martin de Wit van de politie Midden-Nederland. “Het is enorm onhandig om dit te doen. Volgens de jongen ging het echt om een grap onder vrienden en wij kunnen hem daarvoor niet vervolgen.” De politie heeft niemand aangehouden.