Vluchteling pleegt zelfmoord in gesloten asielcentra in ons land: “Zijn eigen schuld”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een vluchteling uit Eritrea besloten dat het voor hem allemaal niet meer hoefde. Hij pleegde zelfmoord.

De jonge vluchteling pleegde zelfmoord in het gesloten opvangcentrum van Vottem. De man zat daar al drie maanden vast en gedroeg zich volgens zijn landgenoten al een tijdje zeer wanhopig.

Woordvoerder Geert De Vulder van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft geen medelijden met de vluchteling. “Dat hij daar al drie maanden zat heeft hij volledig aan zichzelf te wijten”, reageert De Vulder in Het Laatste Nieuws. 

"SCHELDPARTIJEN EN VERNEDERINGEN"
“Hij zat er al sinds 11 juli en er zijn al drie pogingen ondernomen om hem terug te sturen naar Bulgarije. Voor dat land had hij wel verblijfsdocumenten. Telkens weigerde hij.”

Enkele organisaties klagen al langer de slechte levensomstandigheden in Vottem aan. “Er zijn daar scheldpartijen, vernederingen, alles kan.” Maar dat ontkent De Vulder van DVZ dan weer. “Het daar niet Club Med, maar zoiets kan niet de bedoeling zijn. Om de zes maanden vinden er hier audits plaats. Daaruit blijkt dat de omstandigen oké zijn.”

Wie kampt met duistere gedachten, kan altijd terecht op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Tags vottem