VTM

Fans schrikken zich rot na het lezen van dit bericht: “Stromae is overleden”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De fans van Stromae hebben even moeten slikken. Ze kregen wel een heel choquerend bericht te lezen.

Op de sociale media gaat immers al een paar dagen het gerucht dat de Belgische zanger Stromae, alias Paul Van Haver (33) overleden is. Hij zou om het leven gekomen zijn na een ongeval in Parijs, vernam Het Laatste Nieuws.

Op woensdag verscheen er een R.I.P.-pagina op Facebook die bijna een miljoen likes opleverde. De pagina lijkt ook betrouwbaar te zijn. “Op woensdag 11 oktober, omstreeks 11 uur ’s morgens is Stromae overleden”, staat er geschreven. “Stromae werd op 12 maart geboren in Brussel, hij zal gemist maar niet vergeten worden. Toon je medeleven en respect voor de artiest door deze pagina te liken.”

FAKE NEWS
Honderden fans deelden op de sociale media hun medeleven. Maar blijkbaar bleek het toch allemaal niet zo betrouwbaar te zijn. Het ging om fake news. De facebookpagina is inmiddels ook al verwijderd.

De laatste maanden verschenen er namelijk een heleboel valse berichten over overlijdens van bekendheden. Sommigen kritische mensen hadden het over het feit dat geen enkel Belgisch medium over zijn dood had bericht. Zij voelden toen al dat iets niet pluis was.

Tags stromae