Weerman Frank Deboosere: “Wat we nu meemaken is echt heel straf en het wordt nog warmer”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het wordt vandaag opnieuw een zomerse dag. En het stopt niet want het gaat nog warmer worden.

“Het is heel echt straf wat we nu meemaken”, bedenkt Frank Deboosere zich bij Radio 2. “We zitten echt in de heel grote jaren als bijvoorbeeld 1976. We gaan vandaag richting 24 graden in de Kempen met niets dan zonneschijn. We gaan 2018 herinneren als een heel warm jaar.”

“Morgenochtend kan er een regenbuitje vallen, dat zal heel lokaal zijn. Al snel zal de zon erdoor komen. Het wordt opnieuw 24 graden, het blijft maar duren. Ook in de nacht van donderdag op vrijdag kan het regenen. En vrijdag is er weer zon en 24 graden.”

26 graden
“Zaterdag is de kroon op het zomerse werk. Het kan dan in de Kempen misschien wel 26 graden worden. Zo laat op het seizoen nog een zomerdag, dat is heel straf en kan niet blijven duren.”

“Zondag kunnen we dan vrij stevige regenbuien krijgen. In het oosten van het land blijft het allicht droog tot ‘s avonds. Aan de kust kan het wel fel gaan regenen. Volgende week wordt het dan wat wisselvalliger met zon, regen maar ook perioden met droog weer. De temperatuur daalt dan naar zo’n 16 graden.”