Er komt eindelijk schot in de zaak rond Amélie: “Ik ga het mysterie proberen op te lossen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Vanaf vanavond komt er eindelijk terug wat actie in de zaak rond Amélie. Er gaat nu in een korte tijd wel heel wat gebeuren.

Daar gaat Herbert Bruynseels voor zorgen, die vanaf vanavond opduikt. Hij stond afgelopen zomer op de set van Familie. De acteur vertolkt wel maar een gastrol. Herbert speelt de rol van een gerechtspsychiater Karl Dekens. “Het is niet erg dat het om een gastrol gaat”, vertelt Herbert in Het Laatste Nieuws. “Ik was wel overdonderd door de vraag van de makers. Ik had al zes jaar niet meer geacteerd.”

Hij had er in ieder geval heel veel zin in. “Mijn rol mag dan maar tijdelijk zijn, hij is erg cruciaal. Mijn personage moet nagaan in hoeverre Véronique toerekeningsvatbaar is. Op die manier moet ik proberen om het mysterie omtrent Amélie op te lossen. Niet simpel, want Veronique zegt dat ze niets meer weet van die fatale nacht.”

"IN DE WOKEN MET SANDRINE"
“Als acteur is het zalig om op het hoofdverhaal te kunnen wegen. Karl Dekens is een rol met veel vlees aan. Hij zal van alles in gang steken. Mijn scènes zijn ook opgenomen in de nieuwe studio’s in Lint. Ik was ook in de wolken met Sandrine Andrè als tegenspeelster. Haar als collega hebben was een feest. Zij is zo professioneel!”

“Het is nog niet helemaal duidelijk of mijn personage zal terugkeren. Ik zou dat wel willen want dit smaakt echt naar meer.”