VTM

Frank Duboccage ziet veel zon op de weerkaarten: “Vandaag 25 graden, maar morgen wordt een heel ander verhaal”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
De nazomer laat zich vandaag van zijn beste kant zien. Dat zal morgen allicht helemaal anders zijn.

“Vandaag krijgen we bijzonder veel zon. In de namiddag raakt het wel zwaar bewolkt in het westen. Het worden vandaag heerlijke temperaturen met 19 graden aan de kust en maximum 25 graden in de Kempen”, licht weerman Frank Duboccage toe bij VTM-Nieuws.

“Morgen krijgen we een heel ander verhaal want dan bereikt een storing ons land. We gaan zeker in de voormiddag te maken krijgen met regen. In de namiddag wordt het wel droog en komt ook de zon opnieuw tevoorschijn. De wind is wel naar het noorden gedraaid en daardoor verliezen we zeven graden. We gaan tevreden moeten zijn met zo’n 15 à 16 graden.”

Al is dat maar een dipje. “Volgende week gaat het mooie zich herstellen onder toevloed van een nieuw hogedrukgebied. De wind draait naar het zuiden en dus wordt het weer warmer. De temperatuur stijgt naar zo’n 20 graden of meer. Dinsdag en woensdag zijn zonovergoten dagen en kan het 22 graden worden. Donderdag en vrijdag houden we het nog altijd droog met maximale waarden die lokaal kunnen oplopen tot 22 graden", besluit de weerman.