VTM

Moeder van Willy Sommers waarschuwt hem: “Denk maar niet dat ik dit ga doen, begrepen?

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews/Showbizzsite
Marguerite (90) is de moeder van Willy Sommers. Na een recente val brak ze haar arm en sindsdien maakt de zanger zich grote zorgen om zijn moeder.

Willy Sommers (66) zegt dat zijn moeder niet veel meer kan. “Zelfs haar vlees snijden gaat niet meer”, luidt het in Dag Allemaal. “Ik en mijn zus gaan elke dag bij haar langs om te kijken of ze niet gevallen is of ze iets nodig heeft.”

De zanger en zijn zus denken aan een rusthuis. “Maar daar wil ze niet van weten. Dat zit in haar hoofd, hé. Mijn zus heeft het al enkele maanden al eens laten vallen, maar dat was meteen een hele discussie. Toen mijn vader vier jaar geleden overleed, zei ze: ‘Ik wil hier blijven, in het huis waar mijn man gestorven is’. We gaan nu proberen met iemand die permanent bij haar kan inwonen.”

“Mijn moeder beseft wel dat ze hulp nodig heeft, maar ze wil haar huis niet uit. Twee jaar geleden heeft mama haar heup gebroken, en moest ze naar het ziekenhuis. De eerste dagen wilde ze voortdurend naar huis. Maar na enkele weken was dat compleet omgeslagen, en was ze daar echt graag. Mijn zus en ik hopen dat het ook zo zal gaan als ze ooit naar een rusthuis moet.”