Man uit Laakdal misbruikt jarenlang jongetje van 6 jaar: Hij liet hem onder meer iets vreselijks doen dat zeer choquerend is voor het jongetje

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Een 35-jarige man uit Laakdal heeft jarenlang een minderjarige misbruikt. Het gaat om een jongen van zes jaar.

De feiten speelden zich af op de boerderij van de ouders van het slachtoffer waar beklaagde veel over de vloer kwam. In 2017 kwam het misbruik aan het licht toen de school dreigde om de jongen te schorsen. 

Het 6-jarig jongetje moest onder meer in de mond van de man urineren. Een gerechtspsychiater onderzocht de man en die kwam tot de conclusie dat er schuldinzicht is bij beklaagde en dat er geen pedoseksuele neiging is. Sinds het misbruik aan het licht kwam, is de man in begeleiding bij een centrum voor geestelijke gezondheidszorg. Dat staat te lezen bij Het Laatste Nieuws.

ZWAARDERE STRAF
?
??????Het openbaar ministerie zegt dat het wel rekening wil houden met deze elementen. Het had dan ook geen bezwaar om de beklaagde een probatie-uitstel toe te kennen. De procureur vroeg een celstraf van 18 maanden, maar de rechtbank verhoogde die straf. De 35-jarige man moet een aantal probatiemaatregelen naleven en moet in begeleiding blijven voor zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag. De correctionele rechtbank van Hasselt heeft hem ook voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Het slachtoffer confronteerde de beklaagde ook met de vreselijke dingen die hij jarenlang heeft moeten ondergaan. De 35-jarige man moet een aantal probatiemaatregelen naleven en moet in begeleiding blijven voor zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag. De correctionele rechtbank van Hasselt heeft hem ook voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Tags laakdal