Oud-politicus heeft voor 4.000 euro aan parkeerboetes maar weigert om die te betalen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een oud-politicus weigert zijn verkeersboetes te betalen. Nochtans verzamelde Hugo Coveliers voor zo’n 4.000 euro aan verkeersboetes.

Coveliers woont in Antwerpen maar heeft hij al enkele jaren een tweede verblijf in Brugge. In februari 2017 trad er in Brugge een nieuw verkeersplan in werking. Daardoor mag hij er niet zomaar parkeren. Als tweedeverblijver kan hij geen parkeervergunning krijgen en moet hij, net als iedere bezoeker, parkeergeld betalen.

Volgens Coveliers is dit pure discriminatie. Hij vond al een pak boetes onder de ruitenwisser van zijn auto. “Eerlijk? Ik heb ze niet geteld. Maar voor mijn vrouw en ik samen zal het toch gaan over 3.000 euro tot 4.000 euro. Dat komt ook doordat we tijdens de renovatie van ons appartement in Antwerpen in Brugge verblijven en de werken langer duren dan verwacht”, legt Coveliers uit in Het Nieuwsblad.

De ex-politicus en advocaat trok zelfs naar de vrederechter. er. “En die heeft mij gelijk gegeven. Het parkeerplan is discriminerend voor tweedeverblijvers.”

Het Brugse stadsbestuur heeft nog geen vonnis ontvangen. “Maar als dit klopt, dan gaan we natuurlijk in beroep. In zoveel steden gelden dezelfde regels, waarom zouden ze in Brugge dan discriminerend zijn?”, zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A).