VTM

Margriet Hermans reageert op de dood van haar vriend Walter Capiau: Er is haar al die tijd wel iets opgevallen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Margriet Hermans kende Walter Capiau zeer goed. De twee waren ook goed bevriend met elkaar.

Margriet heeft bij Het Nieuwsblad gereageerd op de dood van Walter. Er is wel iets opgevallen. “Ondanks onze vriendschap bleef hij wel gesloten tegen mij”, zegt ze. “Werken met Walter Capiau was een feest. Ik herinner me niets dan toffe ervaringen met hem. Hij organiseerde ook reisjes en cruises, en die ene korte cruise naar Engeland ga ik nooit vergeten.” 

“We waren daar met allemaal artiesten en BV’s, waaronder Anne de Baetzelier en Daisy Van Cauwenberghe, maar op die eerste avond was iedereen ziek. Daar stonden we dan, de mensen wilden een avondvullende show zien en de enigen die nog wakker waren, waren ik en Walter. Wij hebben dan die hele avond met z’n twee moeten vullen. Eigenlijk was dat een geweldige ervaring.”

"MOEILIJK NU HET MOMENT DAAR IS"
Nadat Walter in opspraak kwam wegens kindermisbruik, verwaterde de vriendschap. Walter leefde de laatste jaren van zijn leven zeer teruggetrokken. Margriet zei eerder al dat Walter ongeneeslijk ziek was en die strijd niet kon winnen. Dat werd haar door Walter niet in dank afgenomen. ’Margriet, wat doe je nu? Ik ben nog niet dood en je begraaft mij al!’, vroeg hij mij toen. Ik heb dan gezegd: ‘Maar Walter, ik wil gewoon niet dat je de strijd opgeeft, ik zie u graag he. Want dat was zo, wij zagen elkaar graag.”

Maar uiteindelijk verloor Walter toch de strijd. “Ik wist het eigenlijk hoor, dat het ging gebeuren, maar als dat moment daar is, dan is dat toch nog altijd moeilijk.”