Mysterieuze verdwijning in Aarschot: Baby van zeven maanden oud verdwenen uit zijn slaapkamer

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
In Aarschot is een jongetje van zeven maanden vijf uur vermist geweest. De ouders deden aangifte bij de politie.

In allerijl waren N.L. en zijn vriendin L.V.E. in de nacht van dinsdag op woensdag naar de politie gereden, staat te lezen in Het Nieuwsblad. Aan de agenten vertelden ze dat ze die nacht rumoer hadden gehoord en een blaffende hond vlakbij hun huis in Langdorp.

De ouders werden ongerust en gingen kijken in de kamer van hun zoontje. Die bleek verdwenen te zijn. De politie nam de zaak meteen serieus en zette de grote middelen in. De hele straat werd afgesloten en ook de brandweer werd verwittigd.

“Om 7 uur kreeg ik dan het verlossend bericht van onze korpschef”, zegt burgemeester André Peeters (CD&V). “Het kindje was na vijf uur zoeken gevonden en verkeerde in goede gezondheid.” De baby werd gevonden in de berm van de straat, gewikkeld in een dekentje. Dat was goed op vijftig meter van het huis van het gezin.

BABY IN BERM
Het was uiteindelijk de politiehond die de baby terugvond. Beide ouders werden een tijdlang opgepakt, maar werden alweer vrijgelaten. De jeugdrechter zal beslissen of het kind al dan niet geplaatst moet worden, zo werd vernomen bij het parket. Van een mogelijke ontvoerder ontbreekt elk spoor.

De buren vertellen dat het koppel erg teruggetrokken leefde. Soms was er wel wat ruzie in het gezin. Ook die woensdagochtend was er heel veel lawaai. De moeder zou ook depressief zijn.” 

Alle pistes liggen nog open. De politie sluit ook niet uit dat de moeder haar baby heeft meegepakt en verstopt heeft aan de overkant van de straat. 

Tags aarschot