VTM

Bekende Vlamingen zagen het einde naderen voor Walter Capiau: "Daar stond een oud meneerke met een kostuum dat veel te groot was"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Walter Capiau, die gisteren overleden is, vierde vorig jaar zijn 80ste verjaardag met een groot feest. Het feest werd georganiseerd door een vriend.

Op het feest waren ook verschillende bekende Vlamingen aanwezig. Ze zagen toen al dat het niet goed ging met Walter. 

“Ik had hem eerst zelfs niet herkend”, zegt Bart Kaëll, die samen met Luc Appermont ook op het feestje was uitgenodigd. “Walter was enorm vermagerd en verouderd. De intensieve behandelingen die hij moet ondergaan, vreten natuurlijk aan een mens. Ik had hem al jaren niet meer gezien, en ik herinnerde mij vooral de beelden van toen hij nog aan het werk was."

"En nu stond daar een oud meneerke met een kostuum dat veel te groot was. Maar dat scheen hem niet zo te deren. Walter was erg in vorm die avond. Hij heeft de hele tijd moppen verteld. Rechtstaand, zoals in ‘HT&D’. Over zijn ziekte zei hij dat het niet zo goed ging en dat hij al een hele tijd in behandeling was, maar hij bleef optimistisch.”

Margriet Hermans was niet aanwezig op dat feestje, maar zei wist al langer dat het niet goed ging met de tv-presentator. “Hij is heel, heel ziek. Walter vecht tegen een ongeneeslijke ziekte. Na het feestje heb ik enkele foto’s van die avond gezien. Toen dacht ik: ‘Oei oei’, want hij zag er echt niet goed uit. (zucht) Ik vind dit echt zó erg. Walter is een vechter, maar ik vrees dat hij deze strijd zal verliezen."