VTM

Kat Kerkhofs doet opvallende uitspraak over haar echtgenoot Dries Mertens: “Zij staan nog boven hem”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kat Kerkhofs is in volle voorbereiding van haar programma ‘Tipsy’. Daar zal ze samen te zien met haar zus Lyn.

Voor Kat is familie heel belangrijk, zeker na de dood van haar vader. "Je hoort mensen soms zeggen: 'Mijn mama of mijn zus is mijn beste vriendin.' Bij mij is dat niet zo. Ik héb mijn beste vriendinnen. Mama en Lyn staan daar nog boven”, zegt Kat in Het Laatste Nieuws. 

“Het is onvoorwaardelijke liefde. Dat is wat ik zo moeilijk vond toen papa stierf: ik had maar drie bronnen van onvoorwaardelijke liefde. Lyn, mama en papa. Nu heb ik er nog maar twee. Want zelfs Dries - hoe kostbaar ook - dat is niet even onvoorwaardelijk, want er is geen bloedband."

"IK HEB MET HEN OVER DRIES GESPROKEN"
Het ging ook een tijdje niet goed tussen Kat en Dries. "Ik sprak met vriendinnen, maar uiteraard ook met Lyn en mama. Dat gaat niet anders. Ik zou dat niet kunnen en bovendien niet wíllen verstoppen voor hen. Ik heb in die periode eerst naar mama gebeld. En dan naar Lyn."

“Dat voelde goed aan om met hen te praten, maar ze hebben wel heel ándere meningen dan mijn vriendinnen. Soms - hoe zal ik het zeggen? - heb je op zo'n moment gewoon behoefte aan een vriendin die luistert en zegt: 'Dat komt wel goed.' Terwijl mama en Lyn veel meer op mij als persoon focusten. Ze hielden me een spiegel voor. Wat heel goed is, maar daar heb je niet altijd behoefte aan, zeg maar."