Koningin Paola heeft speciale opdracht voor prinses Claire: “Ik wil dat je dit voor mij doet”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koningin Paola (81) zal nog veel moeten rusten na haar lichte beroerte. Het heeft ook gevolgen voor haar officiële opdrachten.

Volgende week woensdag moet ze de Prijs Focus Aarde van haar eigen stichting uitreiken. Maar voor Paola gaat dit echt niet lukken. Daarom heeft ze aan prinses Claire gevraagd om haar te vervangen.

Een verrassing is dat niet want Claire heeft een zeer goede band met haar schoonouders. Het zal allicht ook een doorn in het oog van prins Laurent zijn die niet graag heeft dat zijn vrouw nog voor officiële opdrachten moet opdraven.

CLAIRE
Het resultaat dat is dan ook dat Claire niet veel in het openbaar verschijnt. Het is pas haar zesde officiële activiteit van dit jaar en haar eerste individuele. Haar vorige actes de présence in 2018 waren in het gezelschap van de koninklijke familie, zoals op de nationale feestdag, of in duo met prins Laurent.

De Prijs Focus Aarde van de Stichting Koning Paola bekroont schoolprojecten over de aarde, de ruimte en de relatie mens/planeet. Sinds Paola met pensioen is heeft ze de prijs nog maar één keer zelf uitgereikt. De overige keren was ze met vakantie en wilde ze die niet onderbreken of ze was ze out door een operatie.