Frank Deboosere: "Het wordt schitterend weer en dat voor oktober"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Weerman Frank Deboosere ziet schitterend weer op de weerkaarten verschijnen. Het lijkt dat we aan een nieuwe nazomer beginnen.

"Het is droog weer en de zon schijnt op veel plaatsen. Het blijft droog met temperaturen tot 17 graden. Het valt vandaag allemaal best mee. Vannacht is er veel bewolking met een spatje regen aan de kust. Het wordt 10 graden, wat een zachte nacht is", merkt Frank op bij Radio 2.

"Morgen blijven de wolken tot de middag. Aan de kuststreek en de noorderkempen kan het een groot stuk van de dag grijs zijn. Mogelijk komt de zon daar pas 's avonds. We gaan naar 19 graden."

SCHITTEREND WEER
"Het voorspel voor een schitterende vrijdag. Er is dan een veel zon. Het kan lokaal 22 graden worden en dat begin oktober. En zaterdag krijgen we zelfs 23 graden. Er komt dan wel meer bewolking uit het westen. De nacht van zaterdag op zondag krijgen we wel regen."

"Zondag komen terecht in wisselvallig weer. In de namiddag wordt het droger. De temperatuur is koeler met 17 graden. Het is de minste dag van de week. Maandag komt er alweer een nieuwe hogedrukgebied langs. Begin volgende week opnieuw 20 graden."