Familievriend van meisje van dat in Kortrijk vermoord werd op studentenkot verrast: “Wij wisten niet dat er dit aan de hand was”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
De Russische Youlia (19) en haar vriend Nessar werden op een barbaarse manier gedood op een studentenkot in Kortrijk. Youlia werd met meer dan 20 messteken gedood.

De vermoedelijke dader is Mohamad M. Volgens het gerecht gaat om een uit te hand gelopen driehoeksrelatie. Mogelijk werd Mohamad jaloers omdat Youlia opnieuw tijd doorbracht met haar ex-vriend. “Ook voor ons blijft het een mysterie”, zegt familievriend Dimitri in Het Laatste Nieuws. “Als ze werd lastig gevallen door een jongen, dan wisten wij daar niets van. Ze heeft daar nooit iets over gezegd. Youlia is een gesloten meisje. Ze vertelde niet veel over haar privèleven.”

Intussen weigert vermoedelijke dader Mohamad M. mee te werken met het onderzoek. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. “Hij kan zich momenteel niet concentreren door pijn aan zijn handen en hoofd. Later zal hij wel meewerken”, klinkt het bij zijn advocaat Thierry Goffaert.

Vandaag is er een autopsie gepland op de lichamen van Nessar en Youlia. Die moet meer duidelijkheid geven wat er zich precies op het studentenkot heeft afgespeeld.

Tags kortrijk