Ex van Dutroux moet morgen voor de raadkamer verschijnen maar om deze verbazingwekkende reden zal er allicht geen uitspraak volgen

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Michelle Martin is de ex van Marc Dutroux. Ze werd al een tijdje geleden vrijgelaten uit de gevangenis, maar zal morgen opnieuw voor de raadkamer in Namen moeten verschijnen.

Martin wordt ervan verdacht zich 'bedrieglijk onvermogend' te hebben gemaakt.  Door in 2000 de nalatenschap van haar moeder te verwerpen, zorgde Martin ervoor dat die bij haar drie kinderen terechtkwam. 

De ex van kindermoordenaar Marc Dutroux wordt verweten dit opzettelijk te hebben gedaan. Op die manier wilde ze verhinderen dat haar slachtoffers en hun nabestaanden aanspraak kunnen maken op het geld en het onroerend goed uit de erfenis. Martin was enig kind en dus ook de enige erfgename toen haar moeder op 1 januari 2000 overleed, schrijft 'Het Belang van Limburg'.

Pas in 2012 werd dit bekend. Toen was al beslist om Martin vrij te laten. Jean Lambrecks, vader van Eefje: “Geen enkele van de advocaten die destijds de zaak voor het hof van assisen hebben gepleit, had dit opgemerkt. Onmiddellijk nadat ik dit nieuws vernam, heb ik een klacht ingediend bij het parket, later gevolgd door een burgerlijke partijstelling in handen van de onderzoeksrechter.”

Maar er zal morgen allicht geen uitspraak volgen in de hele zaak. De zaak zal allicht verdaagd worden omdat de voorzitster van de raadkamer over enkele weken met pensioen gaat en dus geen beslissing meer kan nemen.