VTM

Komiek Jens Dendoncker: “Ik heb toen een broeksriem rond mijn hals geknoopt en me over de trapleuning geworpen”

bron: Humo/Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Komiek Jens Dendoncker (28) lijdt van kindsbeen af aan epilepsie. En bij hem ging die ziekte ook nog eens gepaard met vreselijke waanbeelden.

Tijdens een kampweekend met chirovrienden probeerde hij zelfmoord te plegen. “Ik heb me toen ‘s avonds doelbewust kapot gedronken”, doet Jens zijn verhaal. “Een teken aan de wand want door mij epilepsie mag ik niet veel drinken. Ze hebben me daarna in een tent gelegd, waar ik alles ondergekotst heb.”

"KWESTIE VAN SECONDEN"
“Een paar uur later, rond vijf uur ‘s morgens, ben ik naar de bovenverdieping van ons huurhuisje gegaan. Ik heb mijn broeksriem rond mijn hals geknoopt en heb me over de trapleuning gegooid. Blijkbaar waren toch nog mensen wakker en die hebben mij weer naar boven getrokken. Het moet een kwestie van seconden geweest zijn, want ik was al buiten westen.”

Gelukkig gaat het vandaag een stuk beter met Jens. “Als ik me vandaag niet goed voel, ga ik wandelen. Dat kan al het verschil maken. Ik ben ook van die zelfmoordgedachten verlost. Ik kan me niet meer voorstellen dat ik mezelf iets zou aandoen, maar ik weet dat het licht snel uit kan gaan.”

Wie kampt met duistere gedachten, kan altijd terecht op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.