Onrust in Willebroek: Afgelopen nacht drie branden in dezelfde straat en er is nog iets onrustwekkend

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Willebroek is er onrust ontstaan. Alles heeft te maken met wat er afgelopen nacht gebeurde.

Tussen 4 uur en 4.30 uur heeft de brandweer moeten ingrijpen bij drie verschillende brandhaarden in dezelfde straat. Ook onrustwekkend is dat de branden dus ontstaan zijn binnen het halfuur. De brandweer werd maandagnacht eerst opgeroepen naar Opdam in de buurt van de Tisseltsesteenweg, schrijft Het Laatste Nieuws. Daar kwam een melding binnen van een brandende mobilhome. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle en kon voorkomen dat het volledig voertuig uitbrandde. Er is wel heel wat schade aan de linkervoorzijde. 

Daarna braken er branden uit in Dahliastraat en de Parklaan. Het ging daar om brandend hout en plastic. Daar brandde het overigens aan de schoolpoort van de achteringang van GO Basisschool Tovertuin.

ONDERZOEK
De oorzaken van de brand zijn nog niet gekend. De politie is wel een onderzoek gestart. Het labo kwam ook ter plaatse om de precieze oorzaak van de branden te onderzoeken. Alle pistes liggen nog open, dus ook die van opzettelijke brandstichting.

Burgemeester Eddy Bevers laat weten dat hij blij is dat er geen doden zijn gevallen. “In overleg met de korpschef van lokale politie Mechelen-Willebroek werd beslist dat er onmiddellijke extra toezichts- en controlepatrouilles worden ingezet. We zullen er alles aan doen om de verdachte of de verdachten van deze feiten te vatten”, zegt hij nog.

Korpschef Yves Bogaerts doet ook een oproep. “Ik roep iedereen die iets verdacht zou gezien hebben de afgelopen uren  of dagen op om dit te melden op ons nummer 015/464.464”.

Tags willebroek