College van psychiaters doet belangrijke vaststelling bij vrouw die afgelopen zomer haar drie jonge kinderen vermoordde

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Bieke W. bracht op 28 augustus haar drie kinderen om het leven. Ze werd aangehouden.

Bieke vermoordde haar kinderen terwijl haar man lag te slapen. De kinderen waren tussen de vier jaar en drie maanden oud. Daarna reed ze met haar wagen tegen een brugpijler langs de snelweg. Ze probeerde op die manier uit het leven te stappen, maar dat mislukte.

Op het moment van de feiten leed de vrouw aan een postnatale depressie. De dag nadien had ze een afspraak bij de psychiater, maar die kwam te laat. Die nacht ging bij haar het licht uit. Bieke dacht dat ze opgenomen zou worden en kon die gedachte niet verdragen.

ONTOEREKENINGSVATBAAR
Een college van psychiaters werd aangesteld om de geestestoestand van de vrouw te onderzoeken. Uit hun eerste verslag zou nu blijken dat ze ontoerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten. “Maar we spreken in de voorwaardelijke wijze”, zegt haar advocaat Philippe Van Den Berghe aan Het Nieuwsblad. “Het voorverslag wijst op een zware geestesziekte op het moment van de feiten. Behandeling in een gespecialiseerde afdeling van een psychiatrische kliniek is wenselijk.”

Haar advocaat pleitte vanmorgen om Bieke W. vrij te laten, maar daar ging de raadkamer niet mee akkoord. Die besliste om haar een maand langer in de cel te houden. Het is ook opvallend dat haar man, de vader dus van de vermoordde kinderen, haar blijft opzoeken in de gevangenis.