‘Studentenkotmoord’ in Kortrijk: Twee jongeren werden op een walgelijke, barbaarse manier vermoord

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Gisteren was er opschudding in Kortrijk. Op een studentenkot werden er twee lijken gevonden.

Het waren de poetsvrouwen die rond een uur of 7 de ontdekking deden. Ze vonden het lichaam van een bewoner bij de lift. Ze verwittigden ook de hulpdiensten. Zij konden alleen maar vaststellen dat de 18-jarige Afghaan Nessar J. overleden was.

Later werd er ook een jonge vrouw gevonden. Ze werd op een gruwelijke manier vermoord met zeker twintig messteken. Ze stierf aan haar verwondingen, net als Nessar.

De studenten hebben weinig of niets gemerkt van de moorden die er zich afspeelde. “Ik hoorde rond middernacht wel geschreeuw”, zegt een jongeman in Het Laatste Nieuws. Hij logeerde op de eerste verdieping bij zijn vriendin. “Pas toen het hier ‘s morgens krioelde van de politie, heb ik me wel afgevraagd of het geroep iets met die moorden te maken had.”

VERMOEDELIJKE DADER OPGEPAKT
Een getuige zag wel rond 3 uur ‘s nachts wel een bloedende man lopen uit de poort van het studentenkot. Hij lijkt er sterk op dat hij de dader is. Hij zou Nessar en zijn vriendin uit rivaliteit neergestoken hebben. Hij was ook verliefd op het meisje.

De vermoedelijke dader werd opgepakt toen hij zich met snij - en steekwonden aanbood op de spoeddienst van Kortrijk. Het gerecht wil in ‘het belang van het onderzoek’ niet kwijt of het ook de man is die ‘s nachts wegliep, maar het lijkt er wel sterk op.

Tags kortrijk