Jongen (16) zit thuis rustig tv te kijken wanneer hij plots aangevallen wordt door zijn vader die hem wil vermoorden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
De feiten speelden zich in de villa van tuinbouwer Hans V. in het Miljoenenkwartier in Sint-Andries (Brugge). Daar probeerde een vader zijn eigen zoon te vermoorden.

De feiten dateren van december 2015. De zoon zat nietsvermoedend tv te kijken. Hij werd plots aangevallen door zijn eigen vader. Hij probeerde zijn zoon te wurgen, maar die slaagde er nog in om te ontsnappen.

Vader Hans V. was naar eigen zeggen op dat moment depressief en wilde ook zelf uit het leven stappen. De man werd in voorhechtenis genomen, maar kwam na vijf maanden weer vrij. Hij kon terug aan het werk bij zijn oude werkgever en kreeg ook een contactverbod met z’n zoon.

De vader zette ook zijn begeleiding bij de psychiater verder. Na drie maanden werden de voorwaarden niet verlengd. Zijn advocaat Jef Vermassen verzette zich dan ook niet tegen de gevorderde straf van het openbaar ministerie. 

DEFINITIEF CONTACTVERBOD
Het slachtoffer en z’n moeder stellen zich burgerlijke partij en vragen een voorlopige schadevergoeding van 1 euro en de aanstelling van een psychiater om de precieze schade bij de tiener te begroten. Er werd ook aangedrongen op een definitief contactverbod tussen vader en zoon. “Mijn cliënt zal dat ook respecteren, hoe pijnlijk dat ook zal zijn”, aldus Vermassen in Het Laatste Nieuws.

“Hij beseft maar al te goed dat zijn zoon diep getraumatiseerd is. Zijn psychiater zal hem helpen te aanvaarden dat hij zijn kinderen (Hans V. heeft ook nog een tienerdochter, red.) nooit meer zal zien.”

De rechter doet op 19 november een uitspraak.