Vechtpartij aan station van Halle met jonge allochtonen en een 16-jarige jongen loopt uit de hand: Schot gelost en daar blijft het niet bij

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
De politie van de zone Zennevallei is een onderzoek gestart naar een incident aan het station van Halle. Het station wordt wel eens het mooiste station van het land genoemd, maar duidelijk niet het veiligste.

Jongerenbenden spreken regelmatig aan het station van Halle af om een potje te knokken. “Sinds de lokale en federale politie er controles houden, is het al fel verbeterd”, klinkt het op het stadhuis van Halle.

Al hoort men bij Het Nieuwsblad andere verhalen. Afgelopen donderdag werd nog een jongen het ziekenhuis ingeslagen nadat een groepje allochtonen voor onrust zorgde.

SCHOT GELOST
Een 16-jarige kreeg het iets voor 18 uur aan de stok met enkele andere jongen in het station van Halle. De ruzie was al eerder mondeling gestart aan het station in Lembeek, en in Halle kwam het uiteindelijk tot een handgemeen.

Een getuige zegt dat er een ‘bommetje’ werd gebruikt. dat een stof verspreidde die tranende ogen en ademhalingsproblemen veroorzaakte. Diezelfde getuige verklaarde ook dat er geschoten werd, maar dat ontkende de politie.

WAPEN
Maar nu zijn er beelden opgedoken waarop te zien is hoe iemand een wapen bovenhaalt en ook nog eens schiet. "Vermoedelijk gaat het om een alarmpistool want er zijn geen hulzen of kogelinslagen gevonden. Intussen hebben we de beelden van de bewakingscamera’s bekeken en konden we enkele betrokkenen identificeren”, zegt Anneleen Adang van de politiezone Zennevallei.

De 16-jarige jongen werd na de vechtpartij met verwondingen aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Een gevolg van de klappen die hij kreeg, niet van de kogel want die raakte gelukkig niemand.

Tags halle