David Dehenauw ziet regen op de weerkaarten verschijnen: “Geen nood, daarna verandert het weer”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het wordt vandaag een zonnige dag. Ideaal weer dus om te genieten van een zalige zondag. Vanaf morgen gaat het immers regenen.

“We zijn vandaag zonnig begonnen, maar in de loop van de dag komen er meer wolkenvelden. In het uiterste zuidoosten van het land blijft de zon ook een hele dag schijnen. Op veel plaatsen wordt het zo’n 17 graden", merkt David op bij VTM-Nieuws.

“Morgen gaat het dan regen. We krijgen regelmatig een aantal buien over ons heen. Al zullen er ook perioden met zon zijn en droge momenten. Het wordt dus erg wisselvallig. De temperatuur bedraagt 12 graden. Dinsdag wordt het overwegend zwaarbewolkt. Er kan ook plaatselijk lichte regen vallen. We gaan dan richting 14 graden.”

TERUG DE ZON
"Woensdag krijgen we opnieuw te maken met een hogedrukgebied. Naarmate de dag vordert, krijgen we meer en meer de zon te zien. De temperatuur kan dan oplopen naar 18 graden. Dat zijn dus erg zachte temperaturen. Ook donderdag kondigt zich zonnig aan en 17 graden. Vrijdag en zaterdag zijn er ook nog perioden met zon. Het wordt dan 16 graden.”

“Het ziet er naar uit dat we maandag en dinsdag te maken krijgen met neerslag. Dat is heel tijdelijk want de rest van de week blijft het gewoon droog", besluit de weerman.